Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home3/atillazeyrek/public_html/admin/function/code.php on line 3
Makarna yiyerek zayıflamak mümkün

Makarna Yiyerek Zayıflayabilirsiniz

03-09-2019 10:27    489

Makarna Yiyerek Zayıflayabilirsiniz..!

Eyvah…! Kilo almışsınız,vücudunuzu beğenmiyorsunuz…Nedeni mi? Hep o gece yediklerinizden yada kıramadığınız arkadaş davetlerinden…Sorun yok, nasıl kilo vereceğimi az çok biliyorum nasıl olsa; “yediklerimden dolayı kilo aldıysam yemeyi kestiğimde kiloyu veririm herhalde”..İşte kocaman bir yanlış..

 

Yediğinizde artıyorsa yemediğinizde azalıyor gibi bir doğru orantı yok maalesef..Yemediğinizde üstüne bir de kilo alıyorsunuz değil mi? Çünkü yemediğiniz için metabolizma hızınız yavaş yavaş azalıyor ve farkındaysanız artık su içseniz de yarıyor..

İşte tam da bu motivasyonla yapacağınız ilk ve en temel içgüdü sizin deyiminizle ekmek gurubunu kesmek..Makarna ve pilavı hayatınızdan çıkarmak..Bu davranış biçimi her ne kadar doğru gibi görünse de, bu grubu hayatınızdan çıkardığınızda enerjinin oluşumu ve sinirsel iletim de rol alan B grubu vitaminlerini, zayıflamanın olmazsa olmazı daha çok ruşeymde bulunan antioksidan E vitaminini yine şekerin hücre içerisine girip yanmasını sağlayan insüline yardımcı olan selenyum ve magnezyumu da çıkarmış olursunuz..

Burada en büyük haksızlığın ise makarnaya yapıldığını düşünüyorum.. Makarna, durum buğdayından elde edilen irmik ile yapılır, kesinlikle kana çok daha çabuk karışan beyaz undan yapılmaz..Neden mi kilo aldırmaz; çünkü durum buğdayının protein içeriği ve posa lif miktarı yüksektir, kana çok geç karışır ve bu nedenle de tok tutar..Bu özelikleri yağ şeklinde depolanmasını engeller ve hatta kendinizi bulgur yemiş gibi de hissedebilirsiniz..

Aman pişirirken dikkat..! Çok az su ilave ederek yaklaşık tencere içerisinde makarna yüksekliği kadar, suyunu dökmeden yenmesi gerekir ki faydalı özelliklerinden yararlanılabilsin..

Yemeğin yanına aparatif bir yemek değil kendisi tek başına bir ana öğündür.İçerisine koyacağınız peynir, sevdiğiniz bazı sebzeler, yoğurt, bazı özel soslar bazen de kıyma ile tüketilmesi yanında mevsim salatayla onu tam bir ana öğün yapar. Ne kadar dışarıda makarnaya para verilir mi şikayetlerimiz olsa da özellikle çalışan bayanlar için kilo aldırmayacak besleyici bir öğle yemeği olabilir.

 

Çok sevdiğim favori bir makarna yemeği tavsiye etmek istiyorum sizlere, Şark Makarnası…

 

Malzemeleri 

 

1 su bardağı haşlanmış nohut, 500 gr. parça et, 1 çorba kaşığı salça, 4 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1-2 adet yeşil biber, 1 paket burgu makarna, tuz, 1 çay kaşığı tarçın, karabiber, yarım çay kaşığı toz karanfil, defne yaprağı..

 

Nasıl Pişirelim?

Bir tencerede az bir su ile burgu  makarnanızı haşlayın, suyunu dökmeyin çektirin, diğer tencerenizde  sıvıyağ içerisinde soğanı ve sarımsağı kavurun sonra kuzu etini koyarak soteleyin. Etler pembeleşince domatesi rendenizi, salçanızı, yeşil biberi, defne yaprağını, bir tatlı kaşığı kadar şekeri, önceden haşlanmış nohutu, toz karanfili ve tuzu ekleyerek karıştırın. Çok az bir su ekleyin, kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirin. Damak tadınıza göre kekik, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz. Tabağa aldığınız  makarnanın ortasını açın ve hazırlanan et karışımını ekleyin. İşte size yeşil salata ve ayran ile bomba bir ana öğün..

 

Afiyet olsun.. 


Etiketler: